Období

Rok Vozu přináší období změn, pohybu, akce, aktivity a razance. Také píle, touhy po moci, vytrvalosti, osamostatnění, cti, i odpovědnosti za své činy a chyby.
V tomto období lze doporučit odvahu. Možnosti totiž nyní jsou. Bude hodně záležet na vašem osobním přístupu k životu. Vůz, na kterém sedíte, můžete řídit, anebo se jím nechat vézt a ponechat na něm to rozhodnutí KAM vás poveze.  Vůz je kartou vítězství, triumfu, změny, a jeho poselstvím je síla vůle a kontrola. Úspěch spočívá ve schopnosti rozpoznat, kdy je potřeba se podrobit a odevzdat se, a kdy vzít vše do svých rukou.  Poznejte svou vlastní sílu a schopnost udržet pořádek uprostřed chaosu. Pozice vozataje není vůbec jednoduchá, je potřeba vynaložit obrovské množství úsilí, koncentrace a sebeovládání, abyste udrželi vládu nad Vozem. Koně vašeho spřežení jsou jeden černý, druhý bílý, a symbolizují konfliktní síly a protiproudy ve vašem nitru, vaše emoce a instinkty, které se často snaží jít proti proudu konvencí a očekávání druhých. Jste schopni dosáhnout víc, než si myslíte. Hnacími silami mohou být touha po svobodě, ctižádost, snaha uplatnit se A až dosáhnete toho, co jste si předsevzali, neusínejte na vavřínech.  Stále je, čemu se učit a čeho ještě dosáhnout.
Vůz také hovoří o aktivitě a pohybu, často mluví i o cestách, nebo událostech s cestami spojenými. Může jít o cestu jako takovou, ale i začátek nového životního úseku pokud jde o domov, vztahy, nebo povolání.

Numerologicky

Číslo 7 představuje jistý druh úspěchu, který je podložený vrozenými předpoklady. Ty nás nabádají k uskutečňování svých myšlenek a plánů. Vynaložené úsilí je korunováno častým úspěchem.

Astrologicky

Vůz je řazen k těmto znamením zvěrokruhu –  k Blížencům, kteří dodávají vášeň a smysl pro změny, Raku, který krotí jejich neopatrnost a obezřetně se vyhýbá možným komplikacím a Beranu, který přispívá svou průbojností a vytrvalostí.
Lidé narození pod vlivem karty Vozu mohou být úspěšní v nejrůznějších vedoucích pozicích nebo v oboru jakkoli spjatém s cestami, přesuny a pohybem jako takovým.

Vztahy

Tématika vztahů a partnerství se v roce Vozu dostávají do popředí zájmu a je potřeba se zaměřit na to, co skutečně chceme dosáhnout a tímto přáním se řídit ve všem, co budeme v oblasti vztahů činit. To, co očekáváme, může skutečně přijít. Někdy tato karta může představovat vztah na dálku.

Povolání

Karta Vozu nabízí možnost posunout se ve svém pracovním směřování poměrně rychle vpřed, nebo významně pokročit v plnění svých pracovních předsevzetí či povinnostech.
Vůz představuje naše úsilí dosáhnout úspěchu, sílu a schopnost prosadit se, naši odhodlanost a ochotu riskovat. Proto je předzvěstí jak dobrého začátku nějaké nové dráhy, tak i převzetí větších úkolů a zodpovědnosti. I když jste na úspěšné cestě, je třeba neopomenout varování před bezohledností a přeceněním sebe sama.

Zdraví

protože Vůz je jednou z karet pro znamení Raka, symbolizuje hlavně zdraví žaludku a lymfatické soustavy.  Neustálý stres může vést k poruchám trávení nebo k problémům s horní částí trávicí trubice – pálení žáhy.  Za normálních okolností však tato karta obvykle sděluje vyrovnaný zdravotní stav.

Rada

Energii je potřeba se naučit ovládat a řídit. Využijte schopnosti vytvořit si vlastní názor. Buďte vytrvalí v cestě za svým cílem

Varování

Neschopnost se ovládat a netrpělivost vás na cestě k úspěchu určitě zavede jinam. Nebuďte neskromní, vzteklí, ukvapení, nenechte se táhnout nepřiměřenými ambicemi.

Otázky pro vnitřní rozvoj

Nezapomínej na své životní cíle kvůli každodenní rutině, víš kam, a proč kráčíš?
Jakých oblastí tvého života se změna týká?
Můžeš uzavřít staré a obrátit se k novému?

Afirmace

Jedu svou vlastní cestou a vyrovnávám se se životními výzvami
Mám dostatek sil, zvítězit nad sebou samotným a vybrat si svůj životní cíl.
Přijímám odpovědnost za vše, co zapříčiním