Spočítali jste si kartu roku na nové narozeninové období a vyšla vám Síla? A začali jste se těšit? Tak možná nečtěte dál, možná vás malinko vyvedu z iluzí. Na poslední rok pod vládou karty Síla si dobře pamatuji. Poté, co se mnou zatočilo Kolo života a udělalo mi ze života takovou malou horskou dráhu, přišla mi Síla jako úžasný životabudič. Zase jsem se cítila silná, měla jsem život ve svých rukou a měla jsem opět svou ztracenou energii, abych s ní mohla hospodařit. Takhle to zní dobře, že? Ale nedejte se zmást.

Pro mě karta roku není určující až tak na to, co se stane, ale spíš je o tom, co nás bude učit. S tím už pak ruku v ruce chodí různé úkoly, výzvy a lekce, a když víme, co po nás chtějí a děláme je, funguje to docela pěkně. Když se začneme bránit a hádat se s tímto vlivem a prosazovat své názory proti proudu karty, začneme prohrávat a potýkat se s čím dál většími problémy. Kartu roku tedy zkuste spíše využít, než brát jako dogma a dělejte věci, které jsou s ní v souladu. Pak to pofrčí jedna radost, zvlášť máte-li na rok danou Sílu.

Co nás tedy tato většinou dáma většinou v bílém většinou se lvem učí? Především uvědomit si svou sílu a začít ji používat. Ale když se nad tím zamyslíme, kdy si svou sílu vlastně uvědomíme? Náhlým zábleskem osvícení asi ne. Spíše, když jsme nuceni ji ukázat. Když stojíme před těžkým úkolem, když máme prokázat své schopnosti na velké výzvě a když jsme hozeni do řeky a plav. V roce Síly nedostaneme sílu do klína a tady ji máš, aniž bys slezl z pece dolů. Ale budeme si ji moct uvědomovat pokaždé, když něco zvládneme, dokážeme a uspějeme. A tak máte-li ji tento rok, možná bude plný potíží, problémů a těžkostí, vlastně co to plácám, výzev, příležitostí a růstu. Protože pokaždé, když něco velkého dokážeme, svou sílu si uvědomíme a vyrosteme na ni. Neperte se tedy s tím, co po vás tento rok bude chtít. Následujte své lvy, opouštějte své komfortní zóny, perte se se svými vnitřními i vnějšími zvířaty. Když do toho půjdete s nasazením, sebedůvěrou a odvahou, zaručeně vyhrajete. Když budete schovaní v křoví, lev si vás najde a s chutí se vám zakousne rovnou… ano přesně tam.  A nezapomeňte, že to všechno s láskou, tolerancí a trpělivostí, protože šaty ženy na kartě nenesou ani stopičku zmačkání, potrhání, natož krve. I přesto, že zkrotila lva, zůstal její šat běloskvoucí, protože všechny sečné a řezné zbraně nechala doma.

Samozřejmě se ani v tarotu, tedy především v tarotu, nedá nic paušalizovat. Velmi záleží na tom, co už umíte a co se ještě potřebujete v životě naučit. Umíte-li zacházet se svou energií, ovládáte-li své schopnosti, překonáváte-li hranice, umíte-li se prosadit a vydáváte-li ze sebe vždy ty nejlepší výkony, pak pro vás tento rok bude trivčo. Pokud ale něco z toho není váš šálek kávy, a je-li to na pořadu dne, pak se připravte na trénink hodný mandarínských mnichů. Výsledkem ale bude vaše silnější osobnost, růst a uvědomění si toho, co dokážete.

Takže pokud vám tato karta na celý rok hrozí, oblečte tréninkové oblečení, nazujte pevnou obuv a pěkně s nádechem a bojovným výkřikem vpřed. Až takto vyzbrojeni budete hledat toho správného nepřítele, kterému je třeba dokázat, že já na to ale mám, uvědomte si, že možná stojí přímo ve vašem nitru a že odtud bude třeba začít.