Energie karty, jak vyplývá z jejího názvu, je mírná a klidná. Symbolizuje harmonii a vyrovnanost. V některých tarotových sadách se tento archetyp nazývá „Umění“, „Alchymie“ nebo taky „Pravá míra“. Jde tedy o to, najít v sobě rovnováhu, ve smyslu sladění všech protikladů v našem nitru. Předchozí karta Viselec nás naučila vidět vše kolem sebe z dosud nepoznané perspektivy a energie Smrti vnesla do našeho života změny. Nyní jsme připravení namíchat správnou směs harmonického souznění těla a duše a zvážit všechna pro a proti za účelem vnitřní vyrovnanosti.

Součet tarotové karty XIV Mírnost je pět (1+ 4=5). Pětky obecně přinášejí změny a jsou rovněž číslem svobody a volnosti. Umět si vytvořit svobodný a nezávislý život, který přinese do našeho nitra klid a mír, patří mezi výzvy tohoto roku.

Astrologickým znamením karty je Střelec, který patří k planetě Jupiter. Střelec hledá smysl života a v době tohoto astrologického znamení příroda spí a je v klidu. Toto adventní období často přináší úvahy o hlubším smyslu života a širším uvědomování si životních souvislostí. Planeta Jupiter dohlíží na to, aby vše, co je v nás, bylo optimálně využito. Pokud se nám to podaří, naplní nás pocit harmonie a štěstí.

V roce tarotové karty Mírnost se daří uměleckému vyjádření všech forem a také propojování zdánlivě neslučitelných aspektů. Dostávají se zde ke slovu kvality, jako je klid, krása, harmonie a hledání nenásilných a optimálních řešení.

Vztahy

V partnerských vztazích tento rok napomáhá k harmonickému propojování mužského a ženského principu. Přichází zjištění, že protiklady spolu nemusí soupeřit, ale naopak se mohou harmonicky doplňovat. Vibrace tohoto roku jsou nakloněny tomu, aby se veškeré spory řešily v klidu. Jestliže v roce tarotové karty Mírnost najdete partnera, radujte se z tohoto vztahu a hýčkejte ho: poslala vám ho štěstěna!

Profese

Oblast práce a zaměstnání se může v tomto roce vyznačovat klidným a vyrovnaným vývojem bez razantních a náhlých změn. Vše lze řešit pohodově a harmonicky. Přicházejí inspirativní nápady, zajímavé vhledy, daří se umělecké tvorbě.

Zdraví

Planeta Jupiter tělesně souvisí s játry, žlučí, funkcí výživy, krví, tukovými tkáněmi. Letos, více než kdykoli jindy, bude hodně záležet na skladbě a pestrosti stravy a také bude důležité neodbývat se ve spěchu rychlým občerstvením. Jestliže si vytvoříme ke svému stravování krásné, čisté a harmonické prostředí, v němž si jídlo a pití zvolna vychutnáme, tělo se nám odmění zdravím a vitalitou.

Rada

Meditujte. Pokuste se přijímat věci takové, jaké jsou. Namalujte si svůj obraz, složte báseň nebo se jinak umělecky vyjádřete. Všímejte si harmonie a souladu na procházkách v přírodě. Každý den si udělejte radost nějakou maličkostí.

Varování

Nespěchejte, ale naopak se snažte ve všech oblastech svého života zvolnit tempo. Více než na logiku, dejte na intuici, vhledy a sny.

Afirmace

Jsem alchymistou vlastního života, veškeré své dary a příležitosti umím optimálně využít.

Každodenní krátká meditace prohlubuje můj život a činí ho šťastnějším.

Jsem naplněn (a) klidem, mírem a harmonií.

S láskou přijímám své světlé i stinné stránky.