Je tady září a říjen, měsíce, které občas cítíme jako poprázdninové vakuum. Proč? Je po tarotové konferenci a relativně se „nic“ neděje.
Proto taky bude naše konference příští rok až v říjnu.
Když to vezmu od začátku roku, tak v lednu je novoroční start, předsevzetí a podobné atrakce. Pak je první jarní den, Velikonoce, den dětí, těšíme se na prázdniny i když je dávno nemáme – ale je tu léto, krásný čas plný slunce, setkávání a zážitků. A najednou je pryč.
V září se jde do školy – pokud už nechodíme, jsme zpět v procesu, do vánoc daleko, neděje se nic…V říjnu taky nic, v listopadu Dušičky a pak Vánoce a Nový rok. Hledáme nové podněty, začínáme nové kurzy, koníčky, plánujeme, často toto období bereme jako začátek „nového“ pracovního roku.
Nemusí to být jen tohle!

Naštěstí máme také Kolo roku a s ním přichází podzimní rovnodennost (letos v neděli 22. září 2024 ve 14:43 hodin Slunce vstoupí do znamení Vah), a s ní Mabon, který se slaví kolem 23. září, a je v Kole roku významnou událostí. Kolo roku je cyklický kalendář sledovaný v mnoha přírodních duchovních tradicích. Jako druhý ze tří svátků sklizně představuje Mabon čas rovnováhy, kde jsou den a noc rovnocenné, a slouží jako okamžik k zamyšlení nad hojností nashromážděnou v průběhu roku. Je to období pro vyjádření vděčnosti, hodnocení osobního a duchovního růstu a přípravu na cestu dovnitř, kterou přináší temná polovina roku. V kontextu Kola roku Mabon znamená přechod od vitality léta k introspektivní povaze podzimu a připomíná nám probíhající cykly života, smrti a znovuzrození, které řídí jak Zemi, tak naše osobní cesty.

Já osobně jedu přesně v tomto čase na každoroční podzimní dovolenou, ale pro vás, kdo jste v tom zdánlivém vakuu, mám aspoň výklad na tento skvělý podzimní čas. Vyložíte si?