Jarmila Sara Svatůňková

Narodila jsem se a žiji i pracuji v Praze. S Tarotem jsem se setkala poprvé již v dětství u mé babičky, jejíž jméno s úctou a na její památku používám se svým. Sama jsem se mu začala hlouběji věnovat až po narození svých synů.  Dnes se tarotu věnuji profesionálně již téměř 40 let. V Praze vedu vlastní tarotovou školu.

Můj osobní názor je ten, že Tarot není nic nadpřirozeného. Naopak.  Sdělení karet jsou pragmatická, jasná a velmi konkrétní. Vidí mnohé, jsou naším zrcadlem, odrazem nás samých – ukážou vše, jen jedno neumí – konat a jednat za nás. Karty nám naznačí směr, ukážou kudy a jak jít. To, zda opravdu půjdeme, je naše vlastní volba. Svádět svá špatná rozhodnutí na Osud nebo na karty je velmi snadné a pohodlné – ale lžeme jen sami sobě. Osud je z větší části jen v našich vlastních rukou a karty mohou – pokud budeme chtít – sloužit jako mapa na spletitých cestách a křižovatkách našeho života.

Ráda Vás na nich malý kousek doprovodím i já. Těším se na Vás, Sara