Energie této roční karty nás vede k tomu, abychom byli sami sebou.

Rok Slunce umožňuje lépe poznat vlastní individualitu, uvědomit si, jaká je skutečně naše osobnost, jaké jsou naše jedinečné schopnosti, kvality, dary. Slunce je o uvědomování si svého vlastního a jedinečného JÁ. Slunce nám dává možnost vnímat sebe samé, takové, jací jsme tady a teď. Vede nás k tomu, abychom byli sami sobě přirozenou autoritou a vzorem jasného a přirozeně krásného člověka. Takoví jsme ostatně ve skutečnosti všichni, pokud nepopíráme svou jedinečnost a nesnažíme se podobat jiným lidem, kteří nám něčím imponují.

Slunce má jangové, tj. mužské vlastnosti. Může to krom jiného znamenat úspěch ve vnějším světě. Každá karta má však pozitivní i negativní aspekty. Mezi ty pozitivní patří na příklad vůle, rozhodnost a sebevědomé vystupování, ovšem vlastní pocit důležitosti může snadno přerůst v přehánění, mocenské požadavky, pýchu, nátlaky, chlubení.

Číslem karty je 19, kterou lze zredukovat na desítku. Numerologie číslo deset sčítá jako jedničku a nulu – v jedničce projevuje individualita člověka a nula značí vnitřní dary a princip božství.

Vztahy

V této oblasti můžeme zažívat radost ze života až extázi, svobodu, radost, oslavy i velkou tvořivou energii – to v případě, pokud jde o zralý vztah, kde se dva jedinci chovají dospěle a dokážou spolu otevřeně a konstruktivně komunikovat. Jeden v druhém umí přijmout osobnost a autoritu toho druhého a oba se k sobě chovají velkoryse. V negativním aspektu se v tomto roce může naopak ve vztazích projevovat boj o moc a dominantní postavení, sobectví. Vzájemnému vztahu prospěje hravost, lehkost a humor.

Profese

V roce Slunce nám může „svitnout“ v tom, zda se věnujeme povolání, které je v souladu s naší pravou podstatou a dary naší osobnosti, či nikoli. Většinou nám v tomto roce neprochází, pokud se živíme něčím, co nás netěší. Vnitřní nespokojenost nás vede k hledání činnosti, jež by nás naplňovala. Pokud je naše práce zároveň naším posláním, rok Slunce slibuje úspěch, prosperitu a projevení kouzla naší osobnosti. Také schopnost motivovat druhé a získávat jejich důvěru.

Zdraví

Slunce spojeno se srdcem, krevním oběhem a páteří. Pro dobré zdraví je důležitá sebeláska a sebepřijetí. Také bychom si pro blaho svého zdraví měli dát pozor na přetěžování všeho druhu a workoholismus. Často v tomto roce může hrozit syndrom vyhoření.

Rada

Odevzdejte se moudrosti, síle a vedení svého pravého bytí! Následujte volání svého srdce a najděte svou vášeň a nadšení. Dívejte se na vše optimisticky a pozitivně, jednejte otevřeně a upřímně. Nezapomínejte oslavovat důležité události svého života.

Varování

Vyhýbejte se lidem a situacím, které z vás vysávají energii. Nezapomínejte na odpočinek, věnujte se činnostem, které ve vás posilují radost a vitalitu.

Afirmace

Dokážu nadchnout ostatní svými tvůrčími myšlenkami.

Přirozeně a hravě dosahuji svých cílů v souladu se svou pravou podstatou.

Každý můj den je naplněn novými a bohatými prožitky.

Život mi dává to nejlepší a já to s vděkem a láskou přijímám.