Karta Kolo štěstí upozorňuje na neustálé začátky a konce a také na skutečnost, že život není jen rovná cesta. Jednou jsme „dole“, jindy zase „nahoře“. Kde sami sebe momentálně vidíme, nezáleží ani tak na vnějších událostech, jako spíš na naší ochotě připustit změny a jednat v souladu se svým osudem. Na tom, pochopit a přijmout svůj životní úkol. Vše je v našem životě podřízeno neustálé proměně a my bychom měli zaměřit svůj pohled na zákonitosti, které jsou za tyto změny zodpovědné. Karta tudíž upozorňuje na logické následky všech našich činů. Jelikož Kolo štěstí značí osudovost, neměli bychom se v tomto roce příliš zaměřovat na prosazování své vůle. Naopak – měli bychom sledovat vše, co život přináší a přijímat neočekávané příležitosti. Neznamená to však pasivitu – tento rok naopak poskytuje možnost něco se svým životem podniknout a posunout se dál.

Číslo deset symbolizuje konec a začátek a zároveň výsledek aktuálního ponaučení.

Kartu Kolo štěstí zastupuje planeta Jupiter, jejímž úkolem je dohlížet na to, abychom rozvinuli naplno vlastní potenciál, aby se vše vyvíjelo tak, jak má a aby každý jednotlivec dosáhl optimálního stupně vývoje. Pokud se to podaří, přinese nám to pocit uspokojení a štěstí. Jupiterova síla rozšiřuje a naplňuje, a proto rok karty Kolo štěstí přeje cestování a rozšiřování nových obzorů. Proto bychom měli ukončit vše zastaralé a neměli bychom příliš lpět na svých představách a osvědčených zvycích. Měli bychom zkrátka opustit svou zónu pohodlí a vydat se dál. Tento rok nám k tomu otevírá dveře přímo dokořán!

Vztahy

V tomto roce často dospějeme k poznání, díky němu nastane šťastný obrat. Každodenní situace nás povedou k tomu, abychom si uvědomili svůj úkol, který ve svých vztazích máme a to, co se ve vztazích máme naučit a pochopit. Jestliže nejsme v partnerském vztahu, máme právě v tomto roce velkou šanci potkat svého karmického partnera a s ním pročistit vše, co nám brání prožívat štěstí a naplnění.

Profese

V oblasti profese pravděpodobně nastanou velké změny, ke kterým budeme osudově donucení.  Neměli bychom se jim ze strachu či pohodlnosti bránit, neboť díky nim můžeme dojít ke šťastným finančním příležitostem, hojnosti a úspěchu. Měli bychom se také učit rozpoznávat nutnost časových postupů, příchodů a odchodů a pochopit vlastní úkol v v tomto věčném procesu.

Zdraví

Planeta Jupiter zastupuje játra, žluč, funkci výživy a tukové tkáně. V tomto roce se mohou projevit onemocnění, která jsou spojená s nadváhou a obezitou. Pozor bychom si měli dát na nadměrnou konzumaci alkoholu a návykových látek.

Rada

Zamyslete se nad tím, co vás skutečně naplňuje pocitem štěstí a hojnosti. Čím je pro vás úspěch? Pokuste se o těchto kvalitách meditovat. Pak změňte to, co vám brání tyto pocity prožívat. Cestujte a poznávejte nová místa.

Varování

Nebraňte se změnám a pamatujte, že jedinou neměnnou věcí je změna sama. Pokud jsou vnější změny nepříjemné, nenechte se jimi pohltit, ale spíše se obraťte do svého nitra.

Afirmace

S láskou opouštím vše, co mi již neslouží.

Neočekávané změny přicházejí do mého života, aby obohatily můj život, a já se jim s důvěrou otevírám.

Do mého života právě vchází štěstí, úspěch a hojnost.

Ctím své karmické úkoly a jsem s nimi v souladu.

Cestování  mi pomáhá objevovat nové obzory a nové životní příležitosti.