(anotace workshopu na tarotové konferenci 2012)

Velekněžka je jedním z ženských archetypů velké arkány. Učí nás mimo jiné i o tom, že jako ženy procházíme mnohými cykly. Některých jsme si plně vědomy, zatímco jiné jen tušíme. Sledujeme-li tyto cykly, naučíme se o sobě mnohé, lépe vnímáme sama sebe, umíme si na sebe najít dostatek času, nebo víme, kdy je pro nás vhodný čas na změnu.

Nástrojem ke sledovní těchto cyklů je kruhový kalendář. Je to krásná barevná mandala, která nejen pomáhá uvědomit si svoje cykly, naslouchat jim, ale také sledovat osobní rozvoj. Kalendář se naučíme vytvořit a pracovat s ním.

Kalendář nám může pomoci sledovat mentální, duchovní, duševní, tělesné cykly a lépe jim porozumět, uvědomovat si změny, kteržmi procházíme, a lépe se jim přizpůsobit, být v souladu se svým tělem a vnitřním světem, vnímat svůj život jako cyklický, nikoli lineární,  a více si vážit sebe sama.

Dominika Špačková je lektorka seminářů a terapeutka osobního rozvoje ženy. Cílem její práce je, aby ženy byly spokojené, usměvavé a šťastné. Aby se radovaly z toho, že jsou ženami a rozvíjely svůj potenciál. Vyvinula vlastní metodiky osobního rozvoje pro ženy, které vycházejí z psychologie, taoismu a šamanismu, ale nestaví na mysticko-magickém základě. Vybírá kvalitní fungující techniky, které rozvíjí ženu jako celek, včetně autentického rozvoje spirituality bez nutnosti věřit v nadpřirozené síly.